Over

Yulia Gubaydullina werd geboren in Kazan, Rusland. Yulia is half Russisch en half Tataar. Ze heeft een sterke band met deze twee culturen en daarom neemt ze muziek van Russische en Tataarse componisten op in haar repertoire.

Yulia begon al op zevenjarige leeftijd viool te spelen aan de Kazan Special Muziek School met Adilya Ibusheva (1994-2005). In 2005-2010 studeerde ze af aan het Kazan State Conservatorium met eer, waarbij ze studeerde met Vadim Afanasiev. In 2018 verhuisde Yulia naar Nederland, waar ze haar opleiding voortzette. In 2020 behaalde zij haar masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium (HKU) bij Hebe Mensinga.

Yulia begon haar professionele carrière in 2009 in het orkest van Tatar State Academic Opera en Ballet Theater. Als lid van het orkest nam ze deel aan diverse internationale tournees en festivals. Hierbij heeft ze waardevolle ervaring opgedaan waaronder het samenwerken met andere muzikanten en dirigenten als Renat Salavatov, Michail Pletnev, Marco Boemi en vele anderen. In Nederland speelde Yulia in het Orkest van het Oosten en het Geldres Orkest.

In 2018 creëerde Yulia samen met Aliya Iskhakova een kamermuziekgroep "Duo Mong". Duo Mong introduceert Tataarse cultuur en promoot de prachtige muziek van Tataarse componisten. Naast Tataarse muziek heeft Duo Mong een breed repertoire aan muziek van zowel Europese en Russische componisten.

Naast het uitvoeren geeft Yulia ook vioolles, aan mensen van alle leeftijden en niveaus. Haar ervaring omvat het werken in het conservatorium van Kazan op de afdeling kamermuziek in 2012-2018, een stage in De Utrechtse Muziekschool en prive les.

Yulia Gubaydullina

Verbonden met haar roots

"Ik sta open voor muziek en cultuur uit verschillende delen van de wereld maar Tatar en Rusland blijven mij het meest aan het hart."